Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de ha nekem lelki nyomorom van, akkor az olyan formában is megmutatkozik, hogy különböző betegségeket képes produkálni a szervezetem.

Világvége hangulat esetén a panaszáradatom kitesz egy Sztk-ra való nyugdíjas hadsereget. Plusz öröm, hogy hála a jó égnek hipochonder vagyok, így évente több alkalommal írok végrendeletet. De amúgy mantrázom ám, hogy minden rendben van, meg a többi ilyen sallangos agymosó mondatot; és Coelho idézetes bugyikat viselek, szóval egy egész kellemes kis skizofrén állapotban tengetem az életemet- és rombolom rommá a szeretteimét. 

Amúgy annyira döbbenetes, hogy milyen későn jöttem rá arra, hogy az is meg tud betegíteni, ha olyan pasi mellett vagyok, akivel -finoman szólva-annyi közös utam van, mint a semmi, az meg nálunk-felénk nem sok. De mivel én többek között a rendkívüli helyzetfelismerésemről, valamint éles látásomról vagyok ismert, így csupán 5-6évet áldoztam egy ilyesfajta kapcsolatra... Jó munkához idő kell, na!

Viszont lányok, ha nem akarjátok feleslegesen pazarolni az idegsejtjeiteket egy kínzó kapcsolatra, akkor addig lépjetek le a süllyedő hajóról, amíg még úrinőként vagytok képesek vitrolát bontani!

Ennek a megvalósítása érdekében íme pár intő jel, amire érdemes odafigyelni, hiszen akár egy közelgő jéghegyre hívhatja fel a figyelmeteket:

1. Amikor a csókirály halott

Tudtátok, hogy azért szeretünk csókolózni, mert visszavezethető a csecsemőkorra? Oké lehet, hogy ti igen, nekem viszont meg sem fordult még a fejemben nyelvharc közben, hogy a száj érzékelői fejlődnek ki először, és általa találunk rá az anyamellre, amely mindamellett, hogy táplálékforrás, még biztonság- és szeretetérzetet is ad. 

Ítéljetek el, de amikor a hajam alá nyúl egy erős férfi kéz, és határozottan megszorítja a tarkómat, majd a szám összetapad a szájával, akkor a csóknak az előbbi áldásos hatása kb. annyira izgat, mint a fogászati implantátum előállításának a mechanikája. 

Szintén nem szoktam azon agyalni sem, hogy csókolózás közben erősödik az immunrendszerünk, mivel 10 másodperc alatt 30 millió baktérium cserél gazdát. (Mondjuk betegen az ellenkező hatást érjük el, szóval csak okosan cuppogni.) 

Azon meg hangosan felnevettem,  hogy a csók csökkenti a fej- ill. hátfájást is. Nem is értem, hogy miért nem ilyen kellemes módszerekkel gyógyulunk? 

2. Gondok a fehérneműben

És itt most nem arra gondolok, hogy azért szedsz össze valamit, mert a társad másik klubnál is le van szerződve, hanem arra, amikor minden külső behatás ellenére állandóan a nőgyógyászhoz rohangálsz. 

A nő a "befogdásra" lett teremtve. Ha az anatómiát tekintjük akkor is. Ha nem, akkor is...

Nem kell túlzott pszichómókusnak lenni ahhoz, hogy elég intő jelként értelmezd, hogy a szűnni nem akaró fertőzéses megbetegedésed, mely a kenőcsök használata ellenére sem múlik el, talán épp arra hívja fel a figyelmedet, hogy a kapcsolatod nem éppen a megszokott rózsaszín-amcsis forgatókönyv szerint halad. Ilyenkor annyi a szívszorító történet lényege, hogy megtörtént a hárítás a részedről, hiszen kiváló ürügyed van arra, hogy megtagadd a pároddal való együttlétet. 

Nem mellesleg a méhszájseb kialakulása szintén jelezheti azt, hogy érdemes átgondolni a kapcsolatodat. A lelki okok mögött általában az húzódik meg, hogy számodra a behatolás élménye agresszív és erőszakos, mely sebet okoz benned, és ez a heg valamennyi együttlét alkalmával kiújul, begyógyulni képtelen.

3. No para!

Az építő jellegű kritika mindig személyiségfejlesztő hatással bír. (Apropó drágáim, csak jelzem, hogy valami hiba volt a rendszerben és a tavalyi hozzászólásokat idén olvastam, szóval bátran adjatok hangot az ellenvéleményeteknek, mert már orvosoltam a hibát. Legalábbis remélem. Mindenestre a szándék iszonyatosan bennem volt! Van...)

Térjünk vissza  témára: amikor a mókusmaci alias egyetlen párunk minden mozzanatunkban csak a negatívat képes kiemelni, ill. a "jól csináltad, de..." kezdetű mondat már a védjegyévé vált, akkor előbb vagy utóbb egy csinos kis pánikbetegség tulajdonosaként ébredhetünk. 

Amennyiben erős hangulatingadozás jellemez, valamint állandó szorongásban élsz, akkor nem árt megvizsgálni, hogy a királyfid lova nem-e defektes. 

Egyértelmű, hogy a megfelelő önismerettel rendelkező ember képes leküzdeni a betegséget, de ha folyamatos kritizálásnak tesszük ki magunkat, akkor az még a legerősebb idegrendszert is kikezdi. A pánikbetegség kezelésének a legegyszerűbb módszere, ha kerüljük a stresszmentes helyzetet. És minek költenénk egy halom pénzt pszichológusra, szednénk antidepresszánsokat ill. innánk liter számra a citromfűteát, amikor ajtó is van a világon. Vagy előtte nyitod ki, vagy magad mögött csukod be, a lényeg, hogy ő mindig a másik oldalon maradjon. 

Kövess a Facebookon is