perla

Ne verd, hanem simogasd!A napokban azzal vádolták meg perlát, hogy túlságosan komolytalan témákhoz nyúl. És bár soha nem állítottam, hogy ezen a felületen pl.a megismerő funkciók fejlődési jellemzőivel foglalkozom, azért szorult belém némi önkritika, így elhatároztam, hogy vadabb vizekre evezek.

Családon belüli erőszak.

Személyesen érint a téma, mivel ismerek egy bántalmazót. Nem, nem rólam van szó. Egy másik nőről. Aki a családon belül a bántalmazó szerepkört tölti be. De. Jól írtam. Ő a bántalmazó.

Tudom, hogy ha ez a kifejezés szóba kerül, akkor rendszerint bántalmazott nők és gyerekek képei jelennek meg a lelki szemünk előtt, na de mi van akkor amikor a bántalmazott nem a nő és nem is a gyerek, hanem a férfi?

Beírtam a google-ba, hogy családon belüli erőszak. Kedvenc barátunk nem volt rest véresre vert asszonyok, gyermekek képeit kidobni. Sehol egy bántalmazott férfi...Mintha egy férfi nem lehetne egy kapcsolatban bántalmazott?!

Pedig lehet. Egy nő legalább olyan mocskos féreg tud lenni, mint egy férfi. És az a nő, aki rendszeresen bántalmazza a férfit, olyan aljas jellemvonásokkal van megáldva, hogy pontosan jól tudja, hogy egy férfi nem fog a külvilághoz fordulni segítségért. Hiszen az cikinek számít. "Megvert az asszony". Azt hiszem egy ilyen mondat hallatán a nagy többség kiröhögné az adott fickót.

Pedig mint jól tudjuk a bántalmazás nem csak fizikai úton történhet. Szerény véleményem szerint sokkal rosszabb az, amikor lelkileg terrorizálnak valakit. A test képes begyógyulni, de a léleknek sokkal több időre van szüksége ahhoz, hogy a sérelmeit feldolgozza. Ha egyáltalán valaha is sikerül neki...

Szóval adva van ez a bántalmazó leány. Abszolút átlagos testalkatú, diplomás, két gyermek édesanyja. A férje sem egy cingár, rezgő csontú kiskamasz felépítésű férfi, sőt, egy kifejezetten jó kiállású, sportos emberről van szó.

És a hölgyike miért bántja a férjét? Mert elégedetlen az életével, és sokkal egyszerűbb a másikat szekálni, mint bele mondani a tükörbe, hogy lúzer vagyok. És azért is, mert visszaél azzal, hogy a férje végtelenül türelmes és nyugodt. Emlékszem amikor a lány nevetve mesélte, hogy a kanapén elalvó férjét úgy ébreszti fel (a férfi sokat dolgozott éjszaka és nem volt rest elaludni este nyolckor a kanapén, az asszonyka pedig sérelmezte a korai elalvást), hogy gyomron rúgja...ő ezt elég mókásnak tartotta, még a férj is mosolygott, de én akaratlanul is a két gyerekre néztem.

A gyerek csak gyerek, de nem hülye. Mindent vesznek. Mi lesz ebből a két gyerekből felnőttként, ha azt látják, hogy amikor anya kiborul, akkor feldarabolja apa farmerját, rendszeresen megpofozza és nem rest visszaélni azzal, hogy ő az anya, kvázi egy válás esetén nagy eséllyel a gyerekek hozzá kerülnek.

Azt hiszem a legundorítóbb tett egy anya részéről ha a saját gyerekeivel zsarolja a férjét. A legszomorúbb ebben az egészben az, hogy a férj talán még önmagának sem meri bevallani, hogy fél az asszonytól. Elvégre a férfiak nem szoktak félni, főleg nem egy törékeny nőtől...

A férfi bátor és erős. Legalábbis ez az elvárás feléjük. A családon belüli erőszakra fényt deríteni nagyon nehéz. Még akkor is ha a bántalmazott fél a nő. De azt hiszem ha a férfi az áldozat, akkor egyenesen kész kihívás. Nem értem, hogy ebben a témában miért nem lehet a férfiakat is megszólítani. Felhívni a figyelmüket arra, hogy egy kapcsolatban ugyanolyan jogokkal rendelkeznek, mint a nők. Senki nem gyakorolhat felettük hatalmat és még a verbális bántalmazást sem kell elfogadniuk csak azért, mert mi nők szeretünk sárkányosdit játszani.

És tovább gondolva az említett párocskát: kövezzenek meg, de legszívesebben én verném nyakon ezt a menyecskét. Na nem erősen, de feltétlenül nevelői célzattal. Persze tudom, hogy nem ez a megoldás, de nem vagyok egy Jézus típus, aki minden körülmények között a szeretet áramló erejében hisz. Úgy gondolom, hogy néha nem árt visszaba...ütni annak, aki belerúg az emberbe. Hiszen ez az asszonyka pontosan jól tudja, hogy milyen kontrollt gyakorol a férjére és belegondolni is több, mint aggasztó, hogy mi lesz ha egyszer ez a férfi azt mondja, hogy elég, és mondjuk visszaadja azt, amit ő kapott. Mindezt a két kicsi szeme láttára...

De legyünk optimisták, és higgyük, hogy a férj elfogadta azt a tanácsot, hogy ne tűrjön el semmit. És higgyük, hogy egyre több férfi fog hangot emelni a családon belüli erőszak ellen. Higgyük, hogy ez a téma nem csak a nőkről és a gyermekekről fog szólni, hanem a férfiakról is. Akik nem minden esetben kizárólag bántalmazóként lesznek megemlítve. Higgyük, hogy ez a férfiakkal kapcsolatos megbélyegzés hamarosan eltűnik a köztudatból, és a társadalom szemében egy bántalmazó nő ugyanolyan bűnösnek fog minősülni, mint egy bántalmazó férfi.


Mást sajnos nem tehetek, de egyszer egy könyvben az olvastam, hogy egy mustármagnyi hit is elég ahhoz, hogy gyökerestől szakítsunk ki egy vadfügefát...Nos, annyi hitem mindig van, szóval legyen így, most! 

Tovább
7

És hol vannak a péniszek?Elismerem, hogy eme bejegyzésem a "több, mint provokatív" kategória nem kicsit dörzspapírra hajazó küszöbét súrolja, de a tűrőképességem elérkezett arra a pontra, amikor a belső békém kikel magából és azt mondja, hogy na, akkor itt álljunk meg!
Kedves nőtársaim, nem unjátok még? Nem nagyon, csak mondjuk teljesen és egészen...

Szerintetek rajtatok kívül ki a szent bánatos retek kíváncsi a méhetekre? Oké, leszámítva a nőgyógyászt.

Nem, akkor sem érdekes, ha egy "pocaklakó" úszik benne, és ez nem gyerekellenes magatartás, de basszus az interneten kódorgó képeitekkel megerőszakoljátok a retinám intim zónáját.

Boldog vagy, hogy összejött a baba és világgá akarod kürtölni? Rendben, tedd meg, de könyörgöm ne dokumentáld az egész várandósságodat! Ezeket a pillanatokat miért nem csak azokkal osztod meg, akik valóban közel állnak hozzád? Nem érzed azt ezek után, hogy egy madárlátta falatnál többet adtál magadból, mint azt bárki is kérte volna? Mi jogon várod el bárkitől is, hogy a terhes pocakod láttán a bugyijába élvezzen örömében?

És kérlek, hogy azt is csak a férjeddel, vagy az anyáddal oszd meg, amikor megszoptatod a babádat. (Kivétel ez alól: nyilvános helyen, amikor nincs más alternatíva). Tudom, hogy napi szinten cuppannak a női mellek az auránkba, de annak más a funkciója. Az csak arról szól, hogy egy liba magamutogatást végez. De ha te megszoptatod a gyermekedet, akkor áruld már el nekem, hogy mi a lófarkot keres ott a face meg a twitter meg a Fáncsi néni a 4-es villamosról? Mennyivel vagy olyankor különb, mint az a nő, aki azért pakolja ki a kirakatba a csöcseit, mert éppen ennyi az értékrendje, vagy a menedzsere azt mondta, vagy mert mit tudom én a vallási felekezete ezt írja elő...Ugyanolyan magamutogató vagy, mint ők. Csak éppen az anyaság szent képkeretébe illeszted a fotódat.

Tudom, hogy ez már lerágott csont, és egy magára valamit is adó áldott állapotba kerülő nő képtelen anélkül kihordani a gyermekét, hogy azt ne posztolná ki a világhálóra. Azt is elfogadtam, hogy már a szülőszobából KELL jelezni, hogy megszületett a szemedfénye, mert ha ezt kihagyod, akkor nagy valószínűséggel...én nem is tudom mi lesz, de az édesvíz készletünk aggasztó csökkenése ehhez képest, egy hétvégi buliból visszamaradt kellemetlen élménnyé avanzsálódik. (Kedvenc indokom: "mert máshogy nem tudom megosztani az összes barátommal, hiszen távol élünk egymástól, így a legegyszerűbb" blabla...)
Csak egy kérdés: email esetleg, hogy mondjuk a barátod tényleg barátnak érezze magát, és ezáltal az információ megosztásnak egy kicsit a személyesebb és bensőségesebb formáját válaszd? Így talán tényleg elhiszi, hogy név szerint gondolsz rá, hiszen kizárólag az ő email címére postázod a becses fotókat.

De oké, éljen a gyerekvállalás, osszuk meg, hogy megérkezett a baba, anyuka gátmetszése sikeres volt, a teje megindult, a jövő héten pedig várhatóan bokáig lecumizza apukát, az azt következő héten pedig lemegy neki kutyába, hogy végre szexeljenek egy jót.

Miért ne?

Ez nem természetes? Csak a magzatvízben úszó "kis olajbogyók", szoptató kismamák, szülőszobából fáradtan integető friss szülők, és a szülés után véres, giga pelenkában pózoló anyukák képei? Ha már ezeket az intim helyzeteket megosztod a világgal, akkor azt miért nem, ahogy megülted a párodat, hogy ezek a képek elkészülhessenek?

És drága Uraim...Önöket végképp nem értem. Mi ez a szemérmes hozzáállás? Ennyi "természetes" nő mellett Önök mit rejtegetik a brokit? Hol vannak a "behatolás előtt és után" képek?! Hiszen Önöknek kb. ennyi marad a sok szent-anya terhességi csíkja után... A nő megmutatja-fogalmam sincs, hogy kinek-, hogy milyen áldozatokkal jár egy gyermek világrahozatala, és már kész is az önmaga hőssé avatása. Merthogy ő mekkora árat fizetett érte, nézzük meg a testét: a megereszkedett melleit, a plusz kilókat, a kitágult bőrét stb., de ő mégis büszkén vállalja.

Vállad cseszd meg, de tiszteld már meg a többiek intim zónáját annyival, hogy nem rohangálsz a monitoron egy szál évakosztümben, miközben a ciciden lóg a gyereked.

Erről jut eszembe egy "hír": xy híresség kiposztolt egy szösszenetet, amint anyatejjel táplálja gyermekét, ezzel is felhívva a figyelmet a szoptatás fontosságára.

Na bakker...ki az az ostoba picsa, aki csak azok után fogja anyatejjel etetni a babáját, miután az aktuális q faktoros szolfézs-csoda erről dumált a profilján? Tényleg annyira hülye nők szülnek, akiknek egy sztár kell ahhoz, hogy elugassák nekik, hogy hééé te, a melledből kifolyó fehér löttyel itasd már meg a manót, mert tudod az azért van, és királyul jót tesz a porontyodnak...

Kezdem abszolút nem érteni a nőket...Tisztelet a kivételnek, de eljátsszák a nagy szemérmes-finomkodó nőt, aztán utána átalakulnak szuperanyává, akik agresszíven mutatják meg a világnak, hogy ők milyen hősök, mert anyák lettek.


És Önök apukák? Az Ön testük nem változik meg gyerekszülés után? Önök ugyanúgy ráérnek mondjuk eljárni edzeni, mint gyermekvállalás előtt? Önöket nem készíti ki egy kicsit sem az új helyzet, amikor már nem egyért, hanem kettőért, háromért vagy akár hirtelen egy egész focicsapot kitevő kiscsaládért kell felelni? Az Önök arca nem lesz ráncosabb, mert éjjel felébrednek a baba sírására, de másnap akkor is menni kell dolgozni? És a sort folytathatnám...Kedves Uraim, hol vannak a képek, amik azt mutatják meg, hogy Önök is éppolyan hősök, mint az oldalbordájuk? Ja igen, Önökön nem végeztek gátmetszést, nincs vágás a hasukon, nem híztak meg stb. ezáltal kuss, és szegény nők, tegyük is fel őket mindjárt az oltárra!

Ismeretes számomra az a szomorú tény, hogy egy szülésbe akár bele is lehet halni, és annak ellenére, hogy a mai orvostudomány mellett ez ritka jelenség, azért sajnos előfordulnak még tragédiák a szülőszobában.

De hiszem, hogy egy jó férj pontosan tisztában van azzal, hogy a felesége mit vállal, és ennek megfelelően viselkedik vele. Így ezek után az asszonykának nincsen szüksége semmilyen külső támogatórendszerre ahhoz, hogy világos legyen a számára, hogy igen, tisztelve van azáltal, amiért életet adott. Ugyanúgy mint a férje.  Nem mellesleg én egy férfinek sem irigylem az idegrendszerét, akinek a feleségét vajúdva betolják a szülőszobára. Hiszen az ő fejében minden bizonnyal nem csak a legszebb, hanem a legrosszabb opció is megfordul olyankor. Ő sem fizet kevesebbet, csak másképp.

Szerintem.

Na, szóval drága Uraim...Éljen a természetesség! Természetes a menstruáció, a hüvelygomba, a magzatvíz, a méhlepény...komolyan mondom, hogy nem értem Önöket. Kapják már ki a gatyájukból a csodatévő cirbolyafenyőt, készítsenek egy szelfit róla és a kép kiposztolása előtt írják a fotó mellé, hogy "örömmel jelentem, hogy a mai napon megtettem, amit meg kellett, 9hónap múlva jönnek a képek Józsikáról vagy Rózsikáról".Lehet, hogy első körben felháborodik a nép, de nyugi, a mai világban, már olyan csodafotókban gyönyörködhetünk, amiken az ágyon térdelő meztelen nő éppen tolja ki magából a csecsemőt. Ezek után már igazán szánalmas képmutatás intimitásról beszélni. Főleg amikor ez a sok ősanya habzó, fröcsögő szájjal elkezd arról dumálni, hogy deeeeee ezt meg KELL mutatni, mert ez a természet rendje!

Uraim, mi nők már mindent megmutattunk. Most mutassák meg Önök is, hogy mi a természet rendje egy férfi életében!

Le a gátlásokkal és a gatyával: éljenek a merevedő, dagadó péniszek, az életet adó fénykardok!

Tovább
1

perla

blogavatar

...hozzáadott cukorral és citrommal ízesített női "gondolatok rendszere" (ha-ha). Nyomokban iróniát és cinizmust tartalmazhat! Fogyaszd egészséggel!

Utolsó kommentek

Utoljára kommentelt bejegyzések