Na, mégis mi? FÉRFI! Meg persze szerelem, szex és csokis süti.

De vizsgáljuk meg a  kérdést egy kicsit a komolytalanabb oldaláról is...

Az okos és hozzáértő emberek szerint mostanában sokkal több magányos nő és férfi él, mint ...mint akkor, amikor még azért aggódtunk, hogy Julcsi a Szomszédokból lefekszik-e a lombrágó-magas szőke rendőr sráccal vagy sem.

A spiritualitás önjelölt szellemi vezetői brutálisan meggazdagodnak a magányos emberekből, elvégre egy magára valamit is adó szingli olyan lelkesen posztolja a facebook-on a napi életbölcsességeket, melyek az örök boldogsághoz vezetnek, mint ahogy Józsi önti magába az akciós kannás bort.

Én eddig úgy álltam ehhez a jelenséghez, hogy oké, én is látom, hogy mennyi magányos szingli, 40-es elvált anyuka, apuka, sorsára hagyott és elhasznált összetört szív kódorog mindenfelé, de nem igen izgatott ez a téma.

Viszont az utóbbi időben több férfi nekem szegezte azt a bűvös kérdést, hogy "mi kell a nőnek?" Persze a válaszom mindig az volt, hogy erre nem lehet nagy általánosságban felelni, én csak azt tudom, hogy nekem mi kell, ha egyáltalán tudom, és nem csupán sejtem...

Aztán amikor egy kifejezetten sármos, intelligens, jó humorú, mondhatni álom Férfi csalódottan és dühösen  megkérdezte tőlem, hogy na, de mégis mi a fa..sálálá kell nekünk nőknek, akkor mélyen magamba szálltam és elhatároztam, hogy mialatt elmegyek a belső énemet megkeresni, útközben felszedem az elkeveredett választ is.

Nos, mélyen tisztelt Uraim, íme pontokba szedve-barátnőim által hitelesítve- a használati útmutató, mely elvezeti Önöket a gyengébbik nem szívéhez, alkarjához, lábához...

Udvarlás

Nem hiszem el, hogy létezik olyan nő a Földön, akinek nem fontos az udvarlás. Még abban az esetben is, ha mindkét fél tudja, hogy a kapcsolat egy kölcsönös testgyűrésen kívül mást nem fog megélni.
Uraim, tessék udvarolni! Kérem szépen, vagyis könyörgöm! Attól nem lesznek nyálasak és röhejesek, ha a szexuális töltetű megjegyzések helyett apró és figyelmes bókokkal halmozzák el a nőt. A nő pedig imád ragyogni és szép lenni.

Fárasztó dolog észrevenni és megdicsérni, hogy új parfümöt használunk, vagy voltunk fodrásznál? Gondoljanak arra, hogy Önöknek akarunk szépek lenni. Na jó, meg persze magunknak is, meg irigykedjen a sok másik vetélytárs, de az elsődleges figyelmet és elismerést a Férfitől várjuk.

"De én nem tudok ilyen romantikus dolgokat mondani" hangzik el a kelleténél gyakrabban a kifogás. Tipp: google! A kereső programba az aktuális, végtelen nyelőcsővel rendelkező pornó-királynő neve helyett írják be pl. azt, hogy  "legszebb szerelmes versek". Nem kell felszisszenni, nem az egész verset akarjuk hallani, elég ha egy sort idéznek. Meglátják, hogy a romantikus szavak hallatán olyan homogén állapotúvá válunk, hogy győzik majd megtalálni magukat a csillogó szempárban.

(És ráadásul ha ugyanezt a kényeztetést az ágyban sem mellőzik, akkor még az is előfordulhat, hogy nem leszünk restek olyat adni Önöknek, amiért bizonyos országokban halálbüntetést kapnánk...)
 

Megértő hallgatás, vagy legalább annak az imitálása

...mert nekünk igenis komoly problémát okoz, hogy pl. melyik hajfestéket vásároljuk meg, még akkor is, ha a két árnyalat közt mindössze egy anorexiás hangyabokányi eltérés van. Tessék a tükör elé állni és gyakorolni: képzeljék el, hogy közlik Önökkel a rossz hírt, miszerint a kedvenc focicsapatuk vereséget szenvedett...Na, pontosan ezt arckifejezést akarjuk látni, amikor arról panaszkodunk, hogy híztunk 3.5 kilót.
Ne bagatellizálják el a problémáinkat, mert akkor könnyen úgy érezhetjük magunkat, mint egy használati tárgy. A használati tárgyak pedig hamar elromlanak és helyettük újat kell beszerezni, magyarul ismét indulhat elölről a munka.
 

Legyenek bátrak!
Nem attól férfi a Férfi, hogy eljátssza a Titanic elsüllyesztéséért felelős jéghegyet, hanem attól, ha nem fél megmutatni az embert is magából. Az embert, aki igenis olykor elfárad, elbizonytalanodik, szomorú, uram bocsássa meg kisgyermekké válik.

Ez miért jó nekünk? Mert annak ellenére, hogy ízig-vérig nőnek tartjuk magunkat, akármilyen meglepő, de mi is emberek vagyunk. És ha két ember találkozik és nem ijednek meg a kölcsönös kitárulkozástól, akkor abból nagy baj nem lehet.A „minden nő egyforma, céda, pótolható, hisztis" stb. megjegyzések mellőzése
Ezek, és az ezekhez hasonló bölcsességek talán még menőnek számítanak egy Coco Jumbo-t pörgető diszkóban (és ott is kizárólag egy a bárpultnál felejtett epres illatú használt óvszernél) de nem nálunk.

Higgyék el, hogy mi legalább annyira mérgesek vagyunk arra a "rohadt kokottra" aki elhagyta, megcsalta, átverte, kiforgatta, megalázta, tönkre tette, csőbe húzta, leszólta az anyucija főztjét stb. mint Önök.

És miért? Mert pont ezeknek a nők-szégyeneinek köszönhetjük azokat az előítéleteket, amiknek az eltávolításához minimum egy Feldmár dinasztia szükséges.
 

Azok a bizonyos apró figyelmességek
A papír nem csak a wc-ben képes csodákra, hanem egy toll segítségével bámulatos dolgokat képes kiváltani a nőből. Egy kedves mondat felfirkantása egy kis cetlire, amit olyan helyre rejtünk el, amiről tudjuk, hogy a nő a nap folyamán megtalálja, többet ér a világ összes kockahasánál.

Ezen kívül ugyanilyen varázsszernek számítanak az alábbi mondatok:

- ne haragudj

- gyönyörű vagy ma

- kérlek mond el, ha bánt valami

- sajnálom

- meséld el milyen napod volt

és a jolly joker:  anyádnak is vehetsz karácsonyra ajándékotŐszinteség

Tisztában vagyok azzal, hogy nagggyon necces ponthoz értünk. De ismételten csak azt tudom hangoztatni, hogy sokkal könnyebben képesek vagyunk feldolgozni a fájdalmas igazságot a megalázó hazugságoknál. Tiszteljék meg a nőt annyival, hogy pl. egy rosszul sikerült randi után nem személyazonosságot váltanak és jelentkeznek a NASA-hoz, hogy a teljes felszívódás megvalósítása érdekében kilövessék magukat a világűrbe, hanem őszintén megmondják neki, hogy az Önök részéről nem történt meg a csoda. A „de azért maradjunk barátok" mondat használata ilyen esetekben szigorúan tilos! Az Önök érdekében is. Hiába roppant hízelgő egy szerelmes nő, ne feledjék, hogy a dologból könnyen szex is lehet, a szex után mi pedig nem a hátunkra fordulunk és horkolni kezdünk, hanem kimerítő részletességgel megtervezzük a még meg sem született gyermekünk esküvői szertartását.

(Cssss, elmúlt, minden rendben. Én csak egy lehetséges katasztrófát vázoltam fel, de már vége van, nyugodtan nyissák ki az atombunker ajtaját)

A nő szex után is nő

Tudjuk jól, hogy minden csoda három napig tart és, hogy a nő addig érdekes, amíg le nem vetkőzik, de ha hosszú távú terveik vannak velünk, akkor érdemes a hancúrozás után is kényeztetni minket. Nyugi, nem kell már dóógozni, elég ha a jól bevált módszert alkalmazzák: pár kedves szó, megspékelve némi gyengéd simogatással. 

A bátrabbak felajánlhatják a nőnek, hogy az ágynak a kényelmesebb oldalán hajtsa álomra a fejét!

Ne fogadják el a „semmi"-t!
Nos, kedves Uraim, ha a nő hallgat, az soha nem jó jel. Woody Allen nem analizálja annyit magát a filmjein keresztül mint egy nő az érzelmeit. Nálunk az érzelem az olyan, mint Önöknél a női mell: képtelenek vagyunk nem tudomást venni róluk. És mi is pontosan ugyanúgy szeretünk beszélni róluk, ahogy Önök az ikrekről. Tulajdonképpen mi mást sem teszünk csak az érzelmeinket foglaljuk mondatokba. Belegondolni is több mint aggasztó, hogy mi munkálhat egy nőben, amikor nem beszél...

Tudom, hogy most azzal érvelnek, hogy „de mert a nők ilyenkor azt mondják, hogy semmi bajom". Az kizárt. A nőnek mindig van valami baja. És ilyenkor azért feleljük ezt, mert akkora nagy a baj, hogy az még minket is megijeszt.
Ne hagyják ilyenkor egyedül a nőt a problémáival. Tudatosítsák benne,hogy Önöknek akkor is fontos, amikor nem sziporkázó-tüneményes-bámulatos tündibündicunermuncer, hanem akkor is, amikor éppen a HP korszakát éli meg.
 

+1

Ne feledjék, hogy a valódi titok az Önök személyében rejlik, és ha még a leírásban szereplő apró trükköket is bevetik annak érdekében, hogy elnyerjék az áhított hölgy kegyeit, akkor könnyen egy olyan helyzetben találhatják magukat, hogy a nőből Nő lesz.

Az a Nő, akinek Ön jelenti az imádott, egyetlen, már-már szinte tökéletes Férfit. Ez az érzés pedig bárhogyan is nézzük a "több mint jó" kategória egyszeri és megismételhetetlen állapotát jelzi...