Végre elérkezett az a nap, amikor még a főnökünkben is képesek vagyunk emberi vonásokat felfedezni...Igen, péntek van, amit sokan kötelező szexnapként tartanak számon.

Lazítsunk is egy kicsit, és vonuljunk be ismét a hálószobába. A boldog és tartós párkapcsolat egyik alapfeltétele az egészséges szexuális élet. Bla-blaaaa-blaaaa. 

Sallang és demagóg szöveg helyett pár tipp, melyeket betartva az élmény garantált.

1. Mielőtt ledobod a textilt, alaposan nézd meg ezt a képet. 

A szexben ez annyit jelent, hogy ne foglalkozz azzal, hogy a tested nem egy szétretusált modellére, hanem egy emberére hasonlít. Lazulj és csak hagyd, hogy megtörténjen! Ne agyalj közben, hogy itt-ott-amott-emitt stb. több-kevesebb van, mint a plakátembereknek, mert akkor a figyelmed megosztódik, így jó eséllyel számíthatsz rá, hogy az orgazmus, max. csak mumus formájában fog bekövetkezni. 

2. Ismét egy képpel indítunk.

Igazi nyomortanya...Viccet félretéve: ugye milyen szép? Innentől kezdve csak ezt nézd egész nap! Uncsi? Elhiszem! Még a legszebb és a legjobb dolgokat is képesek vagyunk megunni, nincs ez másképp a szexxel sem. Légy őszinte önmagadhoz: rutin számodra a szex, vagy egy kalandos játék, mely mindkettőtök (a szám tetszés szerint csökkenthető ill. növelhető) számára egy izgalmas játék? A szexuálpszichológusok szerint nem kell túl kreatívnak lenni ahhoz, hogy izgalmassá tegyük az együttléteket. A szerepjátéktól kezdve a különböző segédeszközig, a lehetőségek tárháza áll a rendelkezésünkre, hogy mindenki számára ugyanazt a színvonalat hozza a buli. A lényeg, hogy a mindennapi rutin megtörése legyen a cél. Az ember alapvetően mindig az újat keresi, a megszokottság a legkiválóbb hangulatgyilkos, törekedjünk tehát a változatosságra. 

3. Terézanyu jó és szent, de ugyanakkor libidó gyilkos is. Szerintem nincs olyan nő, de férfi sem, aki nem üzekedett legalább egyszer az életében csupán szánalomból. Az egy dolog, hogy ezáltal szembe köpjük a társunkat és saját magunkat is, de ráadásul a kegyelem-szex hosszútávon kinyírja a vágyat is. Nyilván egy jól működő párkapcsolatban egy-két alkalommal nem okoz sérülést a felekben, de ha az együttlétek mozgatórugója sorozatosan a szánalom, akkor érdemes leülni a partnerünkkel, hogy megbeszéljük a problémát. 

4. A szakemberek szerint kifejezetten jótékony hatása van annak, ha időnként képesek vagyunk egy kicsit elengedni a társunk kezét. Is ...jaj Perla, kezd az agyadra menni a közelgő hétvége!

(a természetes úton előállított vászonszatyorban kizárólag egészséges, vitaminokban, ásványi anyagokban és rostban gazdag ételek találhatóak. Mértékkel fogyasszatok citromos vizet, melynek a pozitív hatásairól ebben a bejegyzésemben olvashattok:  szépülj a konyhában)

Ismerek egy férfit, aki váltig állítja, hogy azért működik a házassága, mert a munkájából adódóan sokat kényszerül távol lenni a feleségétől. Nyilván más alappillérek is hozzájárulnak a kapcsolatukhoz, de elgondolkodtam azon, amikor azt mondta, hogy őt izgatja, ha egy-egy hosszabb különélés után ismét találkozik a feleségével. Újra feléled benne a vadászösztön, és állítása szerint a becses neje is mindig szépen kicicomázva várja. Ismerjük be lányok: hiába egyértelmű, hogy a párunk bármilyen rongyban majd megőrül értünk (tőlünk), mégis nézzünk szembe a ténnyel: még egy pornófilmben sem szerepeltek susogó nadrágos nimfák. Javítsatok ki, ha tévedek! 

5. Ma Magyarországon nemhogy szexuálpszichológushoz, de még pszichológushoz fordulni is cikinek számít. Pedig ha az együttlétek minduntalan kudarcba fulladnak, vagy a nemi vágy csökkenéséből adódóan el sem jutunk az ágyig, akkor mindenképpen érdemes szakembert felkeresni, mert akár biológiai okok (pl: hormonális zavar, szervi rendellenesség stb.) is meghúzódhatnak a probléma háttérben. Ne érezzük kevesebbnek magunkat attól, ha segítséget kérünk!

Zárógondolatként egy férfi ismerősöm jelmondatával búcsúzom: hancúrozzunk egy jót, az legalább meglátszik rajtunk!

Kövess a Facebookon is