Manapság annyira menő dolog analizálni magunkat, kitalálni, megfejteni, megvalósítani, hogy úgy döntöttem, hogy amíg még ki tudom kanalazni magam a karosszékből, addig csatlakozom én is az intstás lányok sorába. Engem persze nem a betonalapzatot meghazudtoló kemény seggem miatt vesznek észre, hanem, mert a "nézd már, ez a hülye azt hiszi, hogy ő is helikopter" tipikus esete áll fenn...

Szóval önmegfejtek, meg kötéseket oldok ki magamban, elengedem a múltat (pár pohár konyak és még a jelenemet is), meditálok (este 11után fekszek, az már annak számít) szóval abszolút tudatos, és menő csaj vagyok. 

Itt falun, ahol a z utcában rajtam kívül még lakunk...4-en. És ebben a postás is benne van, elvégre mindennap elbringázik a ház előtt. 

Bizony ám, Perla itthoni lány lett. Na jó, a szekrénysor még nem érkezett haza a szigetről, de már tényleg nemzeti színű melltartókat veszek csak fel. 

És ha már a melltartóknál meg a konyaknál járunk...

Lányok, tegye fel az a kezét, akinek nem emelkedik meg az adrenalin szintje egy rosszfiú láttán.

Oké, Sári néni a leghátsó sorban az édesanyjával elhagyhatja a szobát.

(Ezt csak neked kedves "kókusztulajdonos". Tudod, csak hinned kell benne- a szerk.)

Valamelyik nap összefutottam egy lánnyal, akit szerintem nagyon fogok szeretni, mert játszmák nélkül képes önmaga lenni. Megmutatta nekem nagy lelkesen, hogy nézzem meg face-en, hogy micsoda deli legényt akasztott le a net hálójáról.  Nem mondom láttam a srácban lehetőséget, de egyből aggályaimat fejeztem ki, miszerint miért pont egy olyan kell neki, aki még a saját anyját is képes lenne. Válasz: hát ő nem tudja, de megőrül az ilyen típusú fickókért. Aztán még láthattam az exeit is, és mit ne mondjak, tényleg nem azok az egyedek közé tartoznak, akiknek az ember lánya szívesen szülne gyereket. 

Hazafelé tartva el is méláztam magamban azon, hogy vajon miért van az, hogy ki kevésbé, ki jobban, de valamennyien vonzódunk a rossz fiúkhoz? 

Megkérdeztem a lányokat is a témában, na meg persze utána is olvastam, hogy milyen lelki eredetű okok válthatják ki belőlünk, hogy önmagunk ellenségei leszünk

Először is lényeges kiemelni, hogy mit értünk rosszfiú alatt. Mert nem azokra a külső és belső jellemzőkkel felcicomázott pasikra gondolok, akikkel szinte az összes amcsi szuperhős rendelkezik, hanem azokra, amiktől ezek a férfiak markánsan és ellenállhatatlanul lavíroznak a jó és a rossz határvonalán. 

Vagyis arról a Férfiről, akit mindenki észrevesz- és nem azért, mert mondjuk egy zongora áll ki a fejéből, hanem, mert olyan erős a kisugárzása, hogy állítom, hogy belőle nyer energiát a NASA is.

További ismertetőjegyei:

- ő az, aki mindig tudja, hogy mikor, mit , és hogyan kell mondani

- ő az, aki irányít 

- ő az, aki kiváló manipulatív készségekkel rendelkezik

- ő az, aki mindent egyedül old meg

- ő az, aki a lehengerlő intelligenciáját nem az összeseggelt papírjai, hanem a sziporkázó megnyilvánulásai által villantja meg

és végül, de nem utolsósorban ő az, aki olyan elérhetetlen, mint celeb lánynak a jogi diploma (ja az mégsem bocsi, csak hatást akartam kelteni, hiszen fut egy ilyen modellünk Dubaiban, akinek sikerült...Szóval elérhetetlen)

Csoda, hogy ezek után elolvadunk tőlük? Még akkor is, ha tökéltesen tisztában vagyunk azzal, hogy kegyetlenül fájni fog. Amikor elmegy. Mármint a lakásból. 

De hát menő dolog mostanában ostorral szexelni, ha nincs aki üssön, akkor ütjük mi magunkat, igaz lányok? 

És miután átbőgtük érte, vagyis Érte, Miatta az egész ágyat, és végre megtaláljuk a sok elhasznált papír zsebkendő közt a bugyinkat, érdemes megkeresni a "hogy lehettem ilyen hülye?" kérdésre a választ. 

Először is kezdjük ott, hogy nem a mi hibánk. Hanem azoké a tulajdonságoké, amikkel ezek az úrfik bőségesen el vannak látva. 

Ugyanis a lehengerlő, határozott, stílusos stb. pozitív személyiségjegyek növelik az arc vonzerejét, ami azt jelenti, hogy még akkor is szépnek vagyunk képesek látni valamit, ha az valójában bűnronda.  A szociálpszichológia ezt a hajlamot holdudvar-hatásként írta le, melynek a lényege, hogy valamely személy pozitív vagy negatív jellemvonását kiterjesztjük a személyiségének más területeire is.   

Na ugye, hogy máris nem fáj annyira?

A rossz döntésünk oka továbbá, hogy a rosszfiúk általában tipikusan maszkulin jegyekkel megáldottak, ami az erős áll, széles váll, vaskos nyak, térdremegtető kombinációjában testesül meg. Az evolúciós pszichológia területéről származó kutatások szerint pedig egyértelműen jobban vonzódunk az ilyen külsővel rendelkező bikákhoz. 

Nesze neked önuralom. Ki az a hülye, aki nem cuppan rá egy kibontott nyalókára, nem? 

Arról se feledkezzünk meg, hogy a választásunk igen erős és dicséretes önbizalomra enged következtetni. Mert ezeknek a galád srácoknak az a titkuk, hogy nincs titkuk. Pontosan jól tudod, hogy egy leszel neki a többi közül, hogy te is csak egy "testlány" leszel a számára, akit nagyjából egy egészségügyi ürítés céljából próbál fel, de te mégis...Mert majd te jobb leszel, mint az előzőek, nálad majd otthonra lel, mert te képes leszel megváltoztatni blabla. Látjátok lányok, felesleges sírni. Egész egyszerűen azért feküdtetek le vele, mert hittetek önmagatokban. Neki mertetek menni fejjel a falnak, vagyis bátrak és elszántak vagytok. 

(Állítólag ha sokat mondogatjuk elhisszük...) 

Végül pedig, de nem utolsósorban: a rosszfiúk gyakran nárcisztikus személyiséggel rendelkeznek. Mégis mik vagyunk mi pszichológusok, hogy felismerjük ezt? Főleg akkor, amikor ez a személyiség nagyon könnyen összekeverhető az egoistákkal. De, hogy ennél bonyolultabb legyen a történet, a nárcizmusnak két típusát különböztetjük meg: 

a grandiózust ( csakis a hatalom megszerzésére törekszenek )

ill. a sérülékenyt ( visszafogottak, de ők is sokra hivatottnak tarják magukat)

Extrém esete pedig a nárcisztikus személyiségzavar, melynek a lényege, hogy a delikvens baromira el van ájulva önmagától, és empátiára képtelen.

Ezek után azt hiszem egyértelmű, hogy kicsit sem érdemes bánkódni miatta, hiszen egy pszichiátriai esettel kevesebbre való jut ki a hétköznapjainkra. És bármilyen olcsó vigasz, gondoljunk arra, hogy a nárcizmus kifejezés a görög mitológia alakról, Narkisszoszról kapta a nevét, aki annyira imádta magát, hogy állandóan a tükörképében gyönyörködött a vízfelszínén, mindaddig, amíg bele nem pottyant, és meg nem fulladt. Vagyis addig jár a rossz fiú a kútra, amíg vizes nem lesz, és mi ismét ott találjuk magunkat a szitu legelején...

Készüljetek, pénteken csúcsra visszük a hangulatot! 

Kövess a Facebookon is